Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Θεσσαλονίκη για την Ημερίδα "Ενημέρωση, Δημοκρατία, Ευρωεκλογές"

Θεσσαλονίκη, Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος

Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024, ο ρόλος της Ενημέρωσης γύρω από αυτές και η σημασία τους για τη Δημοκρατία θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου που συνδιοργανώνουν η Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετέχει στη συζήτηση με τίτλο "Ποιο είναι το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών 2024;". Η Άννα Ευσταθίου, υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, θα συμμετέχει στη συζήτηση με τίτλο "Πώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημερώνει και κινητοποιεί για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές;".

Στην ημερίδα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και φοιτήτριες και φοιτητές Δημοσιογραφίας.

Στη διάρκεια των εργασιών:

  • Θα συζητηθεί το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών 2024.
  • Δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξουν την προσέγγισή τους σχετικά με τις επιπτώσεις των Ευρωπαϊκών Εκλογών και της σχετικής με αυτές ενημέρωσης.
  • Θα παρουσιαστούν οι διαδικασίες και τα εργαλεία με τα οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και να ελέγχουν το έργο των ευρωβουλευτών, καθώς και οι θεσμικές εκστρατείες για τη συμμετοχή του κοινού στις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.