Συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα στην Ευρώπη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με αφορμή την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2023

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ΔΕΘ, αίθουσα Β, συνεδριακό κέντρο Γερμανός, 10.00-13.00

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Κεντρικής Μακεδονίας - Perrotis College, το Europe Direct Θεσσαλονίκης - ΚΕΔΗΘ και την Έδρα Jean Monnet Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, διοργανώνουν ανοιχτή στο κοινό συζήτηση με αφορμή την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2023, στην ΔΕΘ (αίθουσα Β, συνεδριακό κέντρο Γερμανός).

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση μέρος της ετήσιας Συζήτησης για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2023 (State of the Union debate 2023), με την ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (ώρα έναρξης: 10.00) και τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στην αίθουσα της ΔΕΘ συζήτηση την οποία θα συντονίσει η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου, η οποία θα κάνει και τα εισαγωγικά σχόλια. Θα ακολουθήσει ζωντανή σύνδεση με το Στρασβούργο, από όπου θα σχολιάσει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ενώ τέλος ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Διεθνείς Σχέσεις: Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική - Έδρα Jean Monnet) Γιάννης Παπαγεωργίου θα αναλύσει τα κύρια μηνύματα της ομιλίας της Προέδρου της Επιτροπής, που είναι η τελευταία πριν από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση θα πρέπει να εγγραφείτε μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, στις 17.00  (εγγραφές εδώ). Είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης από την Πύλη Εμπορίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση 

Γιατί είναι σημαντική η συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ για το 2023;